Tætte relationer skaber godt samarbejde
Tobias Noe Harboe understreger, at fødevarebranchen kan være en hård nød at knække, når man som startup vil ind på markedet med et helt nyt produkt. At Contempehrary gør brug af nyudviklede bio-solutions gør ikke ligefrem rejsen nemmere. Og derfor har sparringen med Erhvervshus Sjælland været uvurderlig.
“Vores samarbejde med Erhvervshus Sjælland startede meget tidligt allerede dengang, vi skulle etablere virksomheden. Da vi kom hjem fra Bali, bosatte vi os i Odsherred Kommune, hvor vi hurtigt fik kontakt til erhvervsrådgiverne, Anneberg Kulturpark og Erhvervshus Sjælland. Dengang handlede det meget om at få etableret en testskala produktion og sat gang i virksomheden. Siden har de fulgt vores udvikling, og i dag snakker vi meget om videre opskalering og udvikling,” siger Tobias Noe Harboe.
Contempehrary har de sidste fem år både fået 1:1-sparringer med Erhvervshus Sjællands forretningsudvikler Jesper Bryde Jacobsen og deltaget i større projekter som Green Change Zealand. Det har muliggjort mange ting på en effektiv måde i årenes løb, fortæller stifteren.
“Tilskuddene er selvfølgelig attraktive, men for os handler det lige så meget om den tætte relation. Jesper har efterhånden fulgt os længe og kender os. Han er god til at se, hvad der giver bedst mening for vores virksomhed. Det betyder meget, for så skal vi ikke starte fra scratch hver gang. Det har og er stadig mega udfordrende at være en lille virksomhed i det her space. Så det har nok også kun været muligt pga. den sparring, vi har fået, og de projekter, vi har deltaget i. Det er vi taknemmelige for,” siger Tobias Noe Harboe.
Fremtidens fødevarer
Senest er Contempehrary blevet en del af Closing Loops, hvor de skal arbejde med deres cirkulære værdikæder og samarbejder. Og fremtiden har da også meget at byde på for den voksende startup:
“Vi har produkter, der fungerer, og nogle fremstillingsprocesser, der er smarte. Så hele delen med at komme i gang har vi sådan set løst. Vi er derfor på vej over i scale-up fasen. Det vigtige er nu at få flere gjort nysgerrige på vores produkter og integrere dem i deres madlavning så godt og så hurtigt som muligt. Det vil skabe masser af positiv impact. Ofte forbliver fokus bare på fremtidens fødevarer og fremtidens grønne løsninger på vores defekte fødevaresystem. Det forekommer som noget, der alt sammen opstår en dag ude i fremtiden og skaber måske en form for handlingslammelse,” fortæller Tobias Noe Harboe og fortsætter:
“Det er imidlertid ikke nogen tilfældighed, at vi har kaldt os Contempehrary. Vi mener nemlig, at der ligger et stort uudnyttet potentiale i nogle af nutidens fødevarer. Tænk, hvis flere blev nysgerrige på de produkter og løsninger, som allerede er udviklet, og brugte dem mere aktivt til at gøre en forskel nu og her! Heldigvis oplever vi stor interesse og efterspørgsel på vores produkter i øjeblikket, så vi er på rette vej.”
Han opfordring til andre virksomheder er klar:
“Tag fat i Erhvervshus Sjælland - der er en del hjælp og sparring at hente.”