Gå til sidens indhold

Indhold er hentet

Indhold er hentet

Case

Gyrstinge Skovkro udvikler moderne og bæredygtigt buffetkoncept

Med hjælp fra Erhvervshus Sjælland og Omstillingspuljen har Gyrstinge Skovkro gentænkt og redesignet deres køkken og buffetkoncept til en mere bæredygtig og fremtidssikret version.

Indhold er hentet

Gyrstinge Skovkro på Midtsjælland trækker hver uge mange hundrede gæster til store selskaber og søndagsfrokoster med en klassisk dansk buffet som kulinarisk omdrejningspunkt. Siden 2018 har stedet været ejet og drevet af tjener-uddannede Simon Buer, som under corona blev tvunget til at tænke nyt:

"Under første corona-nedlukning, står vi med overvejelser, hvad skal der ske når vi skal åbne op igen. Vi har rigtig mange buffeter med op til 300 gæster ad gangen. Det er vores kerneforretning, men hvordan kan vi fortsætte den med myndighedernes nye krav til hygiejne?" 

Svaret blev fundet efter sparring med forretningsudvikler Dorte Kiilerich fra Erhvervshus Sjælland, som sammen med Gyrstinge Skovkro definerede en helt ny tapas-inspireret buffet, som blev realiseret med økonomisk støtte fra Omstillingspuljen. Simon Buer forklarer:

"Ideen med det nye koncept har været at gå fra en traditionel buffetløsning med store fade til små portionsanrettede skåle. Det forbedrer hygiejnen men giver også gæsterne en helt ny madoplevelse, som er anrettet mere indbydende og hvor de nemmere kan smage flere ting," 

Han uddyber, hvordan kunderne både under perioden med Corona og frem til idag har taget rigtig godt imod konceptet.

Den portionsanrettede buffet med mange tusinde små skåle har også inkluderet en gennemgribende ombygning af køkken-faciliteter og opvask. Resultatet er blandt andet et bedre arbejdsmiljø for de ansatte, der har færre tunge løft. På bæredygtighedsfronten har projektet også haft positive effekter, med vand- og strømbesparelser og væsentligt mindre madspild fra buffeten.

Når Simon Buer, der driver Gyrstinge Skovkro i tæt parløb med sin økonomiuddannede kone, ser tilbage på forløbet er han ikke i tvivl om at processen med Erhvervshuset har været en rigtig stor hjælp og et tilbud de vil benytte igen i fremtiden:

"Erhvervshuset har hele paletten både for vækst og digital omstilling, grøn omstilling og det er dejligt som virksomhed at kunne gå et sted hen og få mulighed for at få viden indenfor for det hele."