CoronaGenstart

OBS: Lukket for ansøgninger

Få 25.000 kr. i direkte tilskud til en privat rådgiver, som kan hjælpe dig og din virksomhed med en genstartsplan til at komme i gang efter Corona-nedlukningen. Din virksomhed kan rette blikket mod udvikling og vækst igennem genstartsplanen, der booster din forretningsudvikling og sætter fart i dine aktiviteter.

corona-genstart-banner-1200x400

Corona-krisen har haft økonomiske konsekvenser, og nedlukningen af Danmarks erhvervsliv har påvirket mange virksomheder negativt. Tilskudsprogrammet CoronaGenstart giver 25.000 kr. i direkte tilskud for at afværge de negative konsekvenser og booste danske virksomheders omsætning i den rigtige retning.

Hvad har andre virksomheder fået hjælp til?

1. Bedre økonomistyring og cashflow

En produktionsvirksomhed med 12 ansatte havde behov for at kickstarte og vækste deres virksomhed efter corona-nedlukningen, og det sætter ekstra pres på likviditeten. Derfor fik virksomheden strategisk sparring og rådgivning til at udvikle af en genstartsplan med action points til, hvordan virksomheden kunne forbedre deres økonomistyring og cashflow. Virksomheden skulle blandt andet fremadrettet arbejde med at få et overblik over de forskellige veje til en bedre pengestrøm i virksomheden ift. debitorer, kreditorer, lager, kapitalbinding og- tilførsel og lån, og at få et overblik over virksomhedens omsætning, og hvilke kunder og produkter virksomheden bør satse på.

2. Synlig markedsføring over for lokale kunder

En tøjbutik i den lokale gågade havde behov for at kickstarte forretningen efter Corona-nedlukningen, da markedet og kundemålgruppen har ændret sig. Fx ønsker kunderne i højere grad at handle over nettet. Derfor fik virksomheden strategisk sparring og rådgivning til udvikling af en genstartsplan med fokus på, hvordan man får kunderne til at støtte og handle i de lokale butikker. Virksomheden skulle bl.a. arbejde med at blive synlig med tilbud og forholde sig til at matche priser fra store konkurrerende webshops. Samtidig arbejdede de på at forbedre deres markedsføring online via sociale medier.

3. Styrket infrastruktur og It-sikkerhed, samt implementering af CRM-system

En transportvirksomhed med 43 ansatte havde behov for at kickstarte og vækste deres virksomhed efter corona-nedlukningen ved at se på, hvordan IT-systemer fremadrettet kunne være med til at understøtte virksomhedens daglige drift og gøre virksomheden mere effektiv og produktiv. Derfor fik virksomheden strategisk sparring og rådgivning til udvikling af en genstartsplan med actionpoints til, hvordan virksomheden fremadrettet kunne inkorpore anvendelse af software, som kan understøtte forskellige processer i virksomheden fx et kundekartotek og salgsstyring (CRM-system), website og online platform, bogholderi og regnskab, debitor- og kreditorstyring, lagerstyring, analyser af kunder m.m.

Det får du og din virksomhed:

  • Et konkret rygstød til at genoptage din forretningsudvikling
  • Strategisk sparring og rådgivning
  • En eksekveringsplan med actionpoints for fremtidige aktiviteter

Er du i målgruppen?

Målgruppen er SMV’er med op til 100 ansatte, som har mistet 30 % omsætning i corona-krisen.

Det med småt:

Du skal betale et gebyr på 2.500 kr. ved opstart af forløbet.

Du og din virksomhed skal selv engagere jer i forløbet med et antal arbejdstimer, der i løn-værdi svarer til 35.000 kr.

Virksomheden skal efter forløbet dokumentere, at der er udarbejdet en genstarts-plan efter en særlig skabelon, som programmet stiller til rådighed. Genstarts-planen skal have et perspektiv på et halvt til et helt år.

Der er et begrænset antal 25.000 kr. vouchers i hver erhvervshus-region, og de fordeles efter først-til-mølle-princippet.

divider-stiplet-blaa

Erhvervshus Sydjylland leder projektet i samarbejde med Erhvervshus Sjælland, Erhvervshus Midtjylland, Erhvervshus Nordjylland, Erhvervshus Hovedstaden og Erhvervshus Fyn samt Enterprise Europe Network og Danish Export Association.

erhvervshusenelogodeblogo

Sidst opdateret: 22.10.2020