Grøn Cirkulær Omstilling

Vil du i gang med grøn omstilling og cirkulær økonomi? Ser du muligheder, men har svært ved at gribe fat om løsningerne? Få gratis sparring og udnyt muligheden for at få et skræddersyet forløb, som fremtidssikrer din virksomhed.

Kaltech-1200x800

knap_bliv_kontaktet

Den grønne agenda er kommet for at blive, og flere og flere kunder efterspørger cirkulære løsninger. Samtidig bliver virksomheder mødt med stigende krav til bæredygtig fremstilling, produkter, emballage og logistik. Grøn forretningsudvikling er derfor en gylden mulighed for at fremtidssikre din virksomhed og skabe en stærk og sund virksomhed. Men hvordan kommer du i gang?

Erhvervshus Sjælland tilbyder et unikt forløb til små og mellemstore virksomheder, som hjælper dig i gang med grøn omstilling og cirkulær økonomi via projektet Grøn Cirkulær Omstilling, som er finansieret af EU. Det er gratis at deltage.

Hvad får din virksomhed?

  • En konkret plan for, hvordan din virksomhed kan arbejde mere cirkulært og grønt
  • Udvikling af nye forretningsmæssige potentialer
  • Mulighed for at søge op til 90.000 kr. i tilskud til ekstern rådgivning
  • Professionel branchekyndig konsulentydelse som ser på virksomhedens ressourceanvendelse med nye øjne

Tankegangen bag cirkulær økonomi er, at materialer skal genbruges i et lukket kredsløb med vedvarende energikilder og uden miljøskadelige stoffer eller spild.

Virksomheder kan omstille sig fra lineær til cirkulær forretning ved f.eks. at designe, producere eller sælge produkter som:

  • Holder længere
  • Er lette at reparere og renovere
  • Kan skilles ad, så materialer kan genanvendes
  • Lejes ud i stedet for at blive solgt
  • Består af organiske/fornybare materialer

Og meget mere... Vi er klar til at guide dig og identificere dine potentialer inden for grøn forretningsudvikling.

clevercoffee-case

CleverCoffee ApS driver et kafferisteri og en kaffebar med fokus på bæredygtig specialkaffe i høj kvalitet. De arbejder allerede med transparens og bæredygtighed i alle aspekter, men ønsker at blive endnu grønnere. Gennem ca. 6 måneder har rådgivervirksomheden Worldperfect og Danmarks erhvervshuse hjulpet CleverCoffee med at få overblik over deres nuværende ressourceforbrug og undersøge cirkulære forretningsmuligheder. Det har resulteret i, at virksomheden har skabt merværdi i arbejdet med deres grønne omstilling inden for emballage og kaffegrums.

Unik mulighed for at komme tættere på kunderne

I GCO-forløbet har CleverCoffee fået mulighed for at være i tættere dialog med deres kunder. De har blandt andet fået et bedre billede af kundernes behov, både i forhold til affaldssortering og kommunikation gennem emballage.

”Emballagen er en god mulighed for, at vi kan kommunikere CleverCoffees bæredygtige profil og samtidigt skabe merværdi til vores kunder, der får bedre mulighed for affaldssortering” fortæller Lars Frello, CEO CleverCoffee.

”Vi har valgt, at vi vil implementere få justeringer til vores nuværende emballage, så vi kan fastholde vores fokus på både kvalitet og bæredygtighed. GCO-forløbet har åbnet op for nogle nye problemstillinger og gjort os klogere på, hvilke muligheder der findes indenfor det bæredygtige kaffemarked.” fortæller Lars Frello, CEO CleverCoffee.

Partnere

dk_reg_rgb_ramme_png

clean-logo

lifestyledesigncluster-positiv-300x65

Sidst opdateret: 28.04.2021