header billede

Få op til 25.000 kr. til nye kompetencer i din virksomhed

Virksomheder der lærer nyt, skaber vækst. Derfor kan du nu få op til 25.000 kr. fra Iværksætterpuljen til at skaffe ny viden, der kan løfte din forretning. Find et kursus, og ansøg Iværksætterpuljen om tilskud på op til 80 pct. af regningen.

Hvilke kompetencer mangler du, for at din iværksættervirksomhed løftes til næste niveau? Har du brug for viden om digital markedsføring og salg? Måske et kursus i ledelse, økonomistyring eller i værktøjer til at nytænke forretningen?

Iværksætterpuljen understøtter iværksætteres udvikling og vækst – og det er faktisk meget enkelt: Find det kursusforløb, du har brug for, og vi dækker op til 80 pct. af regningen. Det kan være et forløb med et eller flere kurser, alene eller med andre – dog kan du maksimalt få 25.000 kr. i tilskud.

 

Dit behov – dit valg

Gennem Iværksætterpuljen kan du søge tilskud til lige netop de udfordringer, du bokser med. Det kan være et eller flere opkvalificerende kurser eller emner, som tilsammen udgør en helhed. Du kan også gå sammen med andre iværksættere om et helt unikt forløb.

Deltag på:

 • Kursusforløb hos almindelig kursusudbyder
 • Individuelt kursusforløb med ekstern underviser – konsulent, rådgiver eller ekspert målrettet virksomhedens kompetenceudvikling
 • Særligt tilrettelagt forløb for flere iværksættere med ekstern underviser

banner-medarbejdere

Har du brug for afklaring?

Hvis du er i tvivl om, om Iværksætterpuljen er det rette tilbud til dig og har behov for afklaring af, hvilken kompetenceudvikling din virksomhed har behov for, står Erhvervshusene klar til at hjælpe. Kontakt dit Erhvervshus og få sparring til, hvilken vej du skal gå, inden du søger tilskud i Iværksætterpuljen.

Vi behandler ansøgningerne løbende, og puljen fordeles efter ’først til mølle ’-princippet.

ivaerksaetterpuljen_process_illu_vandret

Ansøgning og deltagerkrav

Du skal være iværksætter med et CVR nr. under 5 år (fra stiftelsesdatoen registreret på virk.dk) og have max. 5 ansatte. Du skal som ejer af virksomheden selv ansøge og deltage i kompetenceudviklingsforløbet.

Download ansøgningsskema

Når du har downloadet, udfyldt og underskrevet ansøgningen, ansøger du her

Har du spørgsmål til ansøgningen? Kontakt os her: ivaerksaetterpuljen@ehsj.dk

 

FAQ om Iværksætterpuljen

Her finder du svar på de ofte stillede spørgsmål omkring Iværksætterpuljen og ansøgningsprocessen.

 • Du får op til 25.000 kr. til kompetenceudvikling
 • Du får 80 pct. af regningen betalt – dog maksimalt 25.000 kr.
 • Min. 20% i egenbetaling

Tilmeld dig f.eks. et kursus til i alt 27.500 kr. ex. moms. Betal selv 5.500 kr. og få refunderet 22.000 kr. i Iværksætterpuljen.

Eller deltag i et kompetenceforløb til 45.000 kr. ex. moms. Her får du refunderet det fulde støttebeløb på 25.000 kr. og betaler selv 20.000 kr. svarende til 45% af det fulde beløb ex. moms.

Nej. Det er et ufravigeligt krav, at dit CVR.nr. er under 5 år gammelt fra stiftelsesdatoen, som fremgår på virk.dk . Vi kan derfor desværre ikke tage højde for, at du har påbegyndt en ny aktivitet inden for samme CVR-nummer, eller om dit CVR. nr. har været ubrugt de sidste 5 år - alderen på din virksomhed tages fra stiftelsesdatoen på virk.dk. Det er ikke muligt at give dispensation til CVR-numre, som er over 5 år gamle.

Nej. Kompetenceforløb og kurser må ikke vare længere end 6 uger fra start- til slutdato, svarende til 30 kursusdage, og der kan ikke gives dispensation for dette krav. Hvis der er mere end 6 uger mellem start- og slutdato i ansøgningen, kan forløbet ikke godkendes.

Antal ansatte opgøres i årsværk – tjek VIRK.DK for flere informationer om årsværk.

Nej. Det er ikke muligt at søge mere end én gang. Når du først har fået godkendt en ansøgning og fået tilsagn, kan du ikke ansøge om at få tilskud til et nyt forløb.

Det er rigtig vigtigt at læse vejledningen grundigt. Den fortæller, hvordan du korrekt udfylder ansøgningsskemaet. Alle felter i ansøgningsskemaet skal udfyldes, det gælder også underskriftfeltet – ellers kan ansøgningen ikke godkendes.

Det er vigtigt, at du medsender de indhentede og valgte tilbud samt begrunder dit valg af leverandør fagligt og økonomisk.

Nej. Puljen dækker udelukkende kompetenceudvikling og ikke drift, produktion, indkøb af systemer, transport eller overnatning mm.


Nej. Din ansøgning skal først godkendes, inden du kan begynde kompetenceudviklingen. Der gives ikke tilskud til et påbegyndt eller afsluttet forløb.

Vi behandler ansøgningerne løbende, og du vil få svar indenfor 2-3 uger.

Iværksætterpuljen kan søges indtil 31.12 2021, eller indtil midlerne er opbrugt.

Nej. Vi behandler ansøgningerne, som de kommer ind og tildeler midlerne efter først-til-mølle-princippet, dog er der plads til en del forløb. Det vigtigste er, at du læser vejledningen grundigt og udfylder ansøgningen fyldestgørende, så din ansøgning bliver godkendt. Vi giver besked, hvis midlerne opbruges.

Tilbuddene skal som minimum indeholde:

 • Dato for tilbud/screendump (max tre måneder gammelt ved indsendelse af ansøgning)
 • Beskrivelse af opgaven
 • Pris
 • Rådgivers navn, CVR-nr. og kontaktoplysninger
 • Tidshorisont for forløbet (start- og slutdato)

Husk også at indsende det valgte tilbud sammen med din ansøgning.

Det er vigtigt, at du undersøger, hvilke muligheder du har for kompetenceudvikling, og derfor skal markedet altid afsøges. De indhentede tilbud skal være sammenlignelige, men behøver ikke være fuldstændig ens.

Det er vigtigt, at du afsøger markedet for at du som virksomhed kan sikre dig, at du ved, hvilke muligheder du har, og at du får det bedste forløb til prisen. En faglig og saglig begrundelse for valg af leverandør indebærer at du redegør for, at valget af leverandør er faldet på den, der til prisen bedst kan løfte kompetenceudviklingen for din virksomhed.

Det er også vigtigt, at du medsender de indhentede og valgte tilbud sammen med din ansøgning samt begrunder dit valg af leverandør.

Nej, det er ikke muligt at vælge en udenlandsk leverandør. Der ydes kun tilskud til forløb med nationale leverandører.

 

 

Kontakt os og hør mere

maria_tan_nielsen

Maria Tan Nielsen
Projektleder

Tlf: 4199 9805

E-mail: ivaerksaetterpuljen@ehsj.dk

 

 

Partnerne bag Iværksætterpuljen

.....

erhvervshusene-logo .......star_logo

Sidst opdateret: 12.05.2021